Schuur inrichten: 5 tips voor het praktisch indelen

schuur inrichten
Leestijd: 4 minuten

De schuur inrichten kan soms lastig zijn. Maar met onze tips kun je eenvoudig een grote of kleine schuur praktisch inrichten.

De schuur is vaak niet het mooiste gedeelte van de woning is. Maar het is toch zeker wel het meest praktische, met de juiste indeling. Een perfecte plek om efficiënt spullen op te brengen.

Daarentegen kun je de inrichting ook zo aanpassen dat het de perfecte werkplaats wordt. Met onze tips kun je de schuur inrichten naar jouw smaak!

 

Hoe kun je een kleine schuur praktisch inrichten?

Bij het inrichten van een kleine schuur moet je extra efficiënt omgaan met de ruimte. Wanneer je bijvoorbeeld veel fietsen dient te stallen kun je een fietsenrek plaatsen. Hierdoor ben je er zeker van dat de fietsen niet gaan rondzwerven.

Om ervoor te zorgen dat je veel spullen kunt opbergen raden we aan om een stelling aan de muurrand te maken. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door losse wandplanken te bevestigen.

Daarentegen kun je ook een stelling op poten nemen in een kleine schuur. Door bij de indeling de hoogte volledig te benutten creëer je veel opbergruimte zonder dat het veel oppervlak van de schuur in beslag neemt.

Zorg ervoor dat je niet teveel spullen in de schuur zet. Alles moet makkelijk te bereiken zijn zonder dat er wat in de weg staat. Bij een kleine schuur kun je bijvoorbeeld ook spullen op je zolder bewaren om ruimte te besparen.

 

gereedschap aan muur werkplaats schuur

Hoe kun je een schuur inrichten als werkplaats?

Naast een handige opbergplaats kun je de schuur inrichten als werkplaats. Het is belangrijk om van tevoren goed na te denken wat je allemaal nodig hebt in de werkplaats.

Hierop volgend meet je de breedte en de lengte van de schuur op. Vervolgens teken je de plattegrond uit op papier. Je kunt het zo vaak opnieuw doen tot je de perfecte inrichting hebt gemaakt.

Geen werkplaats in de schuur is af zonder een werkbank. Door de breedte en lengtematen van de werkbank op voorhand te bepalen kun je de ideale plek uitzoeken.

Als je de werkbank in het smalle gedeelte plaatst van de schuur heb je vaak meer werkruimte. Terwijl een werkbank in het lange gedeelte van de schuur een grotere werkbank oplevert.

De keuze is aan jou en is afhankelijk van je persoonlijke wensen. Onze tip: Meet en weet!

 

Indeling met efficiënte opbergruimtes

Bij het inrichten van de schuur dien je rekening te houden met efficiënte opbergruimtes. Zonder de juiste indeling van de schuur wordt het een onoverzichtelijke troep.

We hebben het fietsenrek al benoemd, maar ook andere objecten moeten een plek krijgen.

Wil je bijvoorbeeld eten en drinken opslaan? Zorg dan voor een stelling waar je dit op kunt zetten. Is er ruimte nodig voor schoonmaakmiddel? Maak dan een gesloten kast waar je het altijd kan plaatsen. Heb je een plaats nodig voor het gereedschap in je werkplaats? Maak dan gebruik van een muur waar je eenvoudig het gereedschap aan kan ophangen. Tuinkussens opslaan doe je idealiter een kist op maat.

Van tevoren de schuur indelen bespaart dus een hoop ruimte. Probeer ook lege ruimtes op te vullen met kastjes. Zo kun je bijvoorbeeld best wat kastjes kwijt onder een werkbank.

 

Bouw de hoogte in

Bij het inrichten van de schuur is het belangrijk om goed gebruik te maken van de hoogte. Zeker wanneer je niet veel ruimte hebt. Te vaak zien we mensen een zee van ruimte onbenut laten. Daarom besteden we hier extra aandacht aan.

Door kasten in de hoogte te bouwen kun je ze minder diep maken. Dit scheelt behoorlijk wat vierkante meters. Hierdoor ontstaat er weer meer ruimte om iets anders toe te voegen.

Met een werkplaats, raden we gesloten kasten aan. Dit zodat je niet elke dag opnieuw al het stof en zaagsel hoeft op te ruimen. Het staat mooi beschermd achter gesloten deuren.

Als er gevaarlijke middelen in staan kun je overwegen om de kasten te beveiligen met een slot. Hierdoor gebeuren er geen onnodige ongelukken.

Je kunt ook haken aan de muur maken voor je fiets of om tassen aan op te hangen.

 

Maak je schuur niet te vol

De schuur dient natuurlijk als een opslagplek maar zet hem niet te vol. Hierdoor verlies je het overzicht en kun je specifieke spullen niet makkelijk pakken of terugvinden. Denk dus goed na over de spullen die je wel en niet wilt meenemen bij het indelen van de schuur.

Het is belangrijk om voldoende loopruimte te bewaren zodat alles goed bereikbaar is. Als je nog andere opbergruimtes in de woning hebt dien je deze ook goed te benutten. Niet alles hoeft dus opgeslagen te worden in de schuur.

Berg hier voornamelijk spullen op die je nodig hebt voor buitengebruik. Zodat je niet telkens naar binnen hoeft om het te pakken. De schuur inrichten op de juiste manier maakt je leven makkelijker. Denk hier dus goed over na.

Deel onze blog op social media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs