5 onmisbare tips voor de nieuwe interieurtrend Japandi

Interieurstijl Japandi
Leestijd: 3 minuten

Wil je je woonkamer, keuken of slaapkamer een totaal nieuwe look geven dan zijn er ieder jaar wel nieuwe woontrends te vinden. Voor 2023 zien we een paar hele bijzondere, mooie en warme trends voor het interieur langskomen. Eén daarvan is Japandi, een mix van twee bekende stijlen voor thuis.

Binnen de Japandi stijl worden elementen uit Japanse inrichtingen gecombineerd met details, meubels, kleuren en stijlen uit het interieur in Scandinavië. Denk aan lichte pastelkleuren, opvallende meubels en ronde vormen die samen zorgen voor een te gek geheel. In dit artikel geven we je een paar tips voor het toepassen van Japandi in huis.

 

1. Organische vormen passen goed bij Japandi interieur

Een van de basiselementen van een Japandi interieur zijn organische vormen. Omdat er in Japandi vaak gebruik wordt gemaakt van minimalistische designs en strakke lijnen zorgen organische vormen voor een beetje zachtheid in het geheel. Daardoor is het totale plaatje minimalistisch, maar niet extreem strak of te modern.

Je zorgt voor de ultieme combinatie waarbij bijvoorbeeld ronde meubels, zoals tafels, spiegels en wanddecoratie zorgen voor een zacht karakter. Ook meubels met rond aflopende vormen passen erg goed. Op deze pagina vind je volop inspiratie voor dergelijke meubels en decoratie voor in een Japandi interieur. Kun je gelijk met voordeel shoppen!

 

2. Ook zachte materialen zijn een must in Japandi

Naast organische vormen voor een zacht karakter is het nodig om te gaan voor zachte materialen wanneer je de Japandi stijl wil toepassen in je huis. Daarmee zorg je direct voor een persoonlijkheid in huis, want een kamer zonder accessoires zoals kussens, plaids en vloerkleden kan een willekeurige kamer voor iedereen zijn.

Hebben we het over zachte stoffen in een Japandi interieur dan hebben we het over wollen plaids die over banken hangen, in manden liggen en op comfortabele fauteuils verspreid liggen. Ook andere zachte materialen, zoals teddy, zijn een must. Denk aan teddy banken en stoelen, maar ook aan kleden, kussens en andere decoratie van dit materiaal.

 

3. Ga voor lichte, neutrale en natuurlijke tinten

Natuurlijk zijn de vormen en materialen niet het enige waar je op moet letten in een Japandi ingerichte ruimte. Het is ook belangrijk om voor een goede en bijpassende kleur te gaan. Binnen deze stijl zijn harde en felle kleuren uitgesloten. Ga liever voor pastelkleuren die net zo zacht zijn als de materialen die je gebruikt. Zachte tinten zijn een echte aanrader.

Kies je voor een rustige basis met bijvoorbeeld beige of zachtroze als basiskleur dan kun je zeker nog voor een andere bijzondere accentkleur gaan. Er zijn namelijk nog allerlei andere kleuren die eveneens de moeite waard zijn om toe te passen in je inrichting. Denk bijvoorbeeld aan aubergine, maar ook aan olijfgroen, mosterdgeel of een rustige kleur grijs. Kijk hierbij goed wat past bij de rest van de meubels en materialen.

 

4. Zorg voor voldoende (dag)licht bij Japandi interieur

Om de kleuren en stoffen goed uit te laten komen in je huis is het prettig om goed te kijken naar de verlichting die je toepast. Het liefst beschik je over voldoende natuurlijk daglicht om de boel te verlichten. Natuurlijk daglicht is namelijk niet alleen goed voor je geestelijke gezondheid; het zorgt er ook voor dat het geheel op de juiste manier wordt verlicht.

Wanneer je de mogelijkheid hebt om een extra raam, een dakraam of een lichtkoepel toe te passen, dan is dat zeker een idee. Wat je ook kunt doen om meer natuurlijk licht in je huis te creëren, is door aan de slag te gaan met een of meerdere spiegels. Daarmee zorg je ervoor dat het licht weerkaatst waardoor de ruimte direct lichter is en beter te bekijken is.

 

5. Japandi interieur: less is more wat betreft accessoires

Tot slot moet je weten dat het bij een Japandi interieur draait om het principe: less is more. Een ruimte die volgens deze stijl is ingericht, staat niet vol met meubels, accessoires en andere spullen. Dat betekent misschien dus wel dat je flink moet gaan ontspullen! Gelukkig vind je online voor je slaapkamer of woonkamer volop inspiratie voor een minimalistische inrichting met weinig spullen.

Dit houdt overigens niet in dat je helemaal geen items meer in je huis mag hebben staan. Je kunt zeker een paar mooie design schilderijen ophangen, evenals een grote vaas neerzetten met een paar droogbloemen of takken erin. Andere vormen van decoratie die goed passen bij Japandi zijn ronde schilderijen, rotan vazen, ronde rieten schalen aan de muur en opvallende koffietafelboeken.

Deel onze blog op social media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs