Hoe creëer je een chique uitstraling in huis?

Leestijd: 2 minuten

Wanneer je een luxe uitstraling in huis wil hoef je niet alleen maar dure meubels aan te schaffen. Het draait namelijk om het creëren van een stijlvolle omgeving waarin meubels en accessoires goed bij elkaar passen. In deze blog lees je hoe jij deze uitstraling in huis kunt krijgen.

 

#1. Neutrale kleuren

Een luxe look begint met neutrale kleuren, zoals grijs, beige, wit en crème. Dit zijn kleuren die altijd mooi en elegant staan en zorgen voor een chique tint in huis. Daarnaast kun je gemakkelijk spelen met kleurrijkere accessoires. Om het helemaal af te maken kun je kiezen voor een aantal accessoires in goud of zilver.

 

  1. Lichtinval

Meer lichtinval in huis zorgt ervoor dat het er opgeruimd, schoon en ruimer uitziet. Kies daarom voor transparante gordijnen en een lichte kleur op de muur. Wil je helemaal gaan voor de luxe uitstraling? Overweeg dan een lichtstraat aanbouw. Dit is een hele goede oplossing voor meer natuurlijk licht en verhoogd ook nog eens de waarde van je huis. 

 

#3. Glazen balustrade

Doormiddel van een glazen balustrade creëer je een moderne uitstraling. Het staat erg clean en zorgt voor een luxueuze sfeer in huis. Kies voor een balustrade glas bij een serre, afdak, overkapping, veranda of voor een afscheiding. Er zijn veel manieren waar je dit kunt toevoegen om een mooie, chique uitstraling mee te krijgen.

 

#4. Luxe stoffen en materialen

Voeg zware stoffen toe, zoals gordijnen van fluweel, maar ook zijden kussens en een hoogpolig tapijt. Hierdoor geef je de ruimte direct een chique uitstraling. Ga ook voor accessoires van materialen, zoals glas of marmer. Tip: zorg voor symmetrie qua meubels en accessoires. Hierdoor zorg je voor een balans wat kenmerkend is voor een chique interieur. Kies bijvoorbeeld voor twee mooie lampen naast elkaar of hang twee kunstwerken op de muur. Je zal merken dat het een elegante en rustige sfeer geeft in huis.

 

#5. Less is more

Een chique look hoeft niet altijd over de top te zijn. Integendeel juist! Kies voor minimalisme om juist een luxe uitstraling te krijgen in huis. Vermijd te veel decoratie en zorgt dat wat je allemaal in de ruimte hebt staan, je daadwerkelijk ook gebruikt. Staat het eigenlijk in de weg? Berg het dan op in een aantal opbergdozen. Een aantal goede meubelstukken kunnen namelijk meer impact hebben dan overbodige items in de ruimte. Houdt het netjes en overzichtelijk, zodat je een rustige ruimte creëert.

Luxe sfeer

Hopelijk hebben deze tips geholpen voor het creëren van een luxe sfeer in huis. Succes met het toepassen!

Deel onze blog op social media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *