Fotolijst ophangen zonder boren: 9x ophang ideeën!

Fotolijst ophangen zonder boren
Leestijd: 5 minuten

Een fotolijst ophangen zonder boren biedt uitkomst bij verschillende situaties. Wanneer je in een huurwoning woont mag je vaak niet in de muur boren, dus moet je wel op zoek naar een alternatief.

Hiernaast kan de muur simpelweg te hard zijn om in te boren of ben je onzeker waar de leidingen zitten. Je wilt natuurlijk niks beschadigen.

Daarnaast zijn er veel mensen, waaronder ik, die gaten in de muur lelijk vinden. Dit is natuurlijk al voldoende reden om op zoek te gaan naar een alternatief.

Wij hebben 9 verschillende ideeën op een rijtje gezet, waardoor je een fotolijst kunt ophangen zonder boren.

 

fotolijst ophangen met klevende spijker

klevende spijker

Klevende spijkers zijn ideaal en zelfs voor de onhandige klusser onder ons een uitkomst! Als je voor het merk Tesa kiest is er een ruime keuze voor klevende spijkers. Deze spijkers zijn er in meerdere varianten. Zo kun je de fotolijsten ophangen zonder te boren.

Maak een keuze tussen behang en pleisterwerk of voor tegels en metaal. Kies je voor de juiste, dan zorgt dit voor een betere hechting. Daarnaast kun je kiezen tussen verstelbare spijkers en hoeveel gewicht eraan gehangen kan worden.

Eenvoudig zelf aan te brengen en als je de fotolijsten wilt verplaatsen kun je de klevende spijkers loshalen zonder schade aan de muur.

Verwijderen van de klevende spijkers is niet moeilijk. Er zit een ingebouwd systeem in, trek deze helemaal naar beneden zodat het langzaam van de muur af komt.

In de video hieronder wordt duidelijk uitgelegd hoe ze dit doen.

 

lijst ophangen zonder boren met montagetape

Montage tape

Montage tape wordt ook wel dubbelzijdige tape genoemd. Fotolijstjes ophangen met dubbelzijdig tape is eenvoudig zelf te doen. Je bevestigd de tape op de lijsten, haalt het beschermlaagje eraf en plakt fotolijstjes op de muur. Montage tape is geschikt voor allerlei achtergronden.

Kijk goed op de verpakking wat het draagvermogen is. Als je een grote lijst hebt, adviseren we je om op meerdere plekken op de lijst montage tape aan te brengen. Zo voorkom je dat de lijst te zwaar is en het niet aan de muur blijft hechten.

Hiervoor kun je ook voor het merk Tesa kiezen. Wederom met meerdere mogelijkheden. Denk hierbij aan kleur, voor binnen- of buitengebruik en hoeveel draagvermogen de tape heeft.

Verwijderen van montage tape is wat lastiger dan de klevende spijkers. Hiervoor kun je een föhn gebruiken, door de warmte laat de lijmlaag langzaam los zodat je de tape kan verwijderen.

 

Ophangsysteem fotolijst

Ophangsysteem fotolijsten

Door te kiezen voor een ophangsysteem kun je fotolijsten ophangen zonder gaten in de muur te boren. Ook kun je makkelijk wisselen van lijsten en deze instellen op de juiste hoogte.

Het ophangsysteem is een rail die je bevestigt tegen de muur of het plafond. Hierbij zijn ophangdraden met haken beschikbaar. Deze schuif je in de rail en zo kun je de plaats zelf bepalen. Er zit ook een draaimechanisme aan de ophangdraden waarmee je de haak kunt verstellen in hoogte.

Het ophangsysteem dient wel met schroeven gemonteerd te worden. Echter is dit eenmalig en kun je daarna makkelijk lijsten ophangen zonder dat je iedere keer moet boren.

 

ophangen aan sierlijsten

Ophangen aan sierlijsten

Sierlijsten geven het interieur een authentieke uitstraling. Fotolijst ophangen zonder boren? Sierlijsten hebben de mogelijkheid om je lijstjes aan de muur te hangen. Deze sierlijsten vindt je vaak nog terug in oudere huizen.

Mocht je een nieuwe woning hebben, kun je zelf deze sierlijsten ophangen. Het geeft een unieke uitstraling. Daarnaast kun je er fotolijsten aan ophangen. Gebruik hiervoor een visdraadje met een haakje. Je kunt ook kiezen voor touw met een haakje, deze vallen meer op en hebben een robuustere uitstraling.

 

fotolijst op meubelstuk

Zet fotolijsten op een meubelstuk

Fotolijsten op een meubelstuk zetten geeft een mooie uitstraling. Je hangt zo geen lijsten op, maar voorkomt wel dat je moet boren in de muur. Denk bijvoorbeeld aan een dressoir.

Je kunt kiezen voor meerdere kleine lijsten naast elkaar. Of juist van verschillende grote die je naast elkaar zet en met elkaar overlapt. Staat je dressoir voor een kale muur? Kies dan voor een grote lijst en zet deze op je dressoir. Zo vul je de lege ruimte mooi op. En hoef je geen gaten in de muur te boren.

 

foto in lijst op planken

Fotolijsten op planken zetten

Als je lijstjes aan de muur mooi vindt, kies dan voor fotolijstjes op planken. Je creëert op deze manier een leuk en speelse uitstraling in je interieur. Doordat je kunt kiezen uit verschillende maten, materiaal en kleur past het in iedere woonkamer.

Je kunt ervoor kiezen om de planken naast elkaar te monteren of om ze af te wisselen qua lengte en hoogte. Wanneer je de planken gemonteerd hebt kun je de fotolijstjes hierop neer zetten.

Er zijn planken beschikbaar die je kunt plakken of met schroeven bevestigd aan de muur. Kies je voor het laatste dan hoef je maar één keer te boren in plaats van iedere keer als je wat nieuws wilt. Waardoor je niet telkens gaten boort in de muur en deze daarna weer dicht moet maken. Daarna kun je de lijsten simpelweg verschuiven, verplaatsen of vervangen.

 

Ophangen aan hout zonder boren

Ophangen aan kurk of houten wand

Wil je foto’s ophangen zonder de muur te beschadigen? Dan is een wand van kurk of hout een mooie manier. Naast dat lijstjes ophangen zonder boren een praktische manier is, geeft het ook een unieke stoere uitstraling.

Mocht je dit niet in huis hebben dan kun je hier alsnog voor kiezen. Je kunt een kleine wand helemaal bedekken met kurk en hier de lijsten ophangen. Waardoor het interieur een stoere uitstraling krijgt.

Heb je een lange muur en weet je niet goed wat je hiermee moet? Dan kun je houten planken in de lengte van plafond tot grond monteren. Dit verbreekt de lange muur en daarnaast kun je hier fotolijstjes ophangen zonder telkens te boren.

 

foto ophangen met washitape

Foto ophangen zonder lijst

Een foto ophangen zonder lijst doe je met washitape. Dit is een soort plakband maar dan een stuk vrolijker. Plak de foto’s vast met washitape en je hebt geen lijst meer nodig! Zo eenvoudig kan foto’s ophangen zijn.

En de tape is er in allerlei kleuren met figuurtjes of glitters. Ideaal voor bijvoorbeeld een kinderkamer. Kies je voor een zwarte tape dan kun je zelf fotolijsten in de woonkamer maken met een industriële stijl.

 

fotolijst op de grond zetten

Fotolijsten op de grond zetten

Heb je nog een lege plek in de woonkamer? Dan kun je er ook voor kiezen om de lijsten op de grond te zetten. Je hangt dan weliswaar de lijsten niet op maar dit geeft een creatieve uitstraling. Als je voor een grote lijst kiest vult het een lege hoek op. Probeer het zelf eens, dan zie je hoe leuk dit eruit ziet!

Wij hopen dat we jouw voldoende inspiratie hebben gegeven om zelf aan de slag te gaan. Door deze voorbeelden te gebruiken kun je makkelijk zelf een fotolijst ophangen zonder boren. Loop je tegen dingen aan? Stel je vraag hieronder.

 

Deel onze blog op social media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs