Dit zijn de 7 redenen waarom kurk plafond platen zo in trek zijn

Kurk plafond platen
Leestijd: 4 minuten

Heb jij weleens van kurk plafond platen gehoord? Zoals de naam al weggeeft, zijn dit speciale platen voor plafonds die van kurk zijn gemaakt. In steeds meer woningen zul je deze soort plafond platen tegengekomen. Maar hoe komt dit precies? In deze blog geven laten we je zien waarom. Door deze 7 redenen kun je zelf ook beter beslissen of dit een goede keuze is om in je eigen woning te laten installeren.

 

Uitstekende geluidsisolatie

De eerste reden waarom men steeds vaker van kurk plafondplaten gebruik maakt, is doordat ze uitstekende geluidsisolatie bieden. Met name in oudere huizen in Nederland hoor je eenvoudig wat je bovenburen te zeggen hebben over bepaalde onderwerpen of naar welk televisieprogramma ze kijken. Vanzelfsprekend wil je dit soort overbodig geluid zoveel mogelijk vermijden. Door middel van kurken plafondplaten is dit mogelijk, want deze platen zorgen ervoor dat geluid van beide kanten moeilijker door de vloer komt.

 

Betere akoestiek in de kamer

Een andere reden die we je mee willen geven, heeft te maken met de akoestiek. Voor veel mensen is de akoestiek in bepaalde kamers namelijk erg belangrijk. Je wil immers niet constant een echo thuis horen. Met kurk zorg je ervoor dat je meer rust krijgt, voor je oor en voor je geest. Wanneer jij je akoestiek goed in orde wil hebben, is het zaak om zowel voor de vloer als plafond de juiste platen neer te leggen.

 

Een duurzame keuze

Verder gaan veel mensen voor kurken plafondplaten omdat het een duurzame keuze is. Hier hechten we steeds meer waarde aan. We kiezen massaal vaker voor biologische en organische voedselproducten te kiezen en energiezuinige apparatuur. Het ligt voor de hand om dan ook duurzame materialen voor de woning te gebruiken. Kurk is een natuurlijk materiaal dat afkomstig is van de kurkboom. Daardoor is het een veel beter keuze dan bijvoorbeeld plafondplaten van plastic. Kurk wordt bovendien op een duurzame manier geteeld en geoogst. Kortom, een uitstekende ‘groene’ optie.

 

Perfect voor een natuurlijke look

Elke woningeigenaar wil zijn of haar woning een volledig unieke look geven. Waar de laatste jaren strakke en moderne looks erg populair waren, is inmiddels een interieur gemaakt van natuurlijke materialen erg trendy. Daarbij zijn er talloze materialen waaruit je kan kiezen, waaronder kurk. Het heeft een natuurlijke, lichtbruine kleur die zowel neutraal is als wamr oogt. Het is bovendien gemakkelijk te combineren met andere natuurlijke materialen, zoals natuursteen, bamboe of notenhout. Zo kun je een interieur creëren met een ‘nature look’ stijl.

 

Warmte isolerend

De vijfde belangrijke reden om plafondplaten van kurk te kiezen, is het feit dat kurk een hoge mate van isolatie heeft. Zo houd je in de winter de warmte binnen en in de zomer de hitte buiten. Om te voorkomen dat de kosten van zowel een verwarming als airconditioner de pan uitrijzen, is het belangrijk om voor isolatie te zorgen. Kurk op de vloer voelt zacht en warm aan en voorkomt dat kou uit de grond omhoog trekt. Met plafondplaten van kurk voorkom je dat warmt naar boven ontsnapt en houd je de atmosfeer in de kamer aangenaam en op de ideale temperatuur.

 

Niet duur

Verder is ook de prijs een goede verklaring achter de populariteit van plafondplaten. Meestal zijn plafondplaten namelijk aan de dure kant, met name wanneer je op zoek naar plafondplaten die van een hoge kwaliteit zijn. Doordat kurk een materiaal is dat je redelijk eenvoudig in Europa kunt vinden en het erg gemakkelijk te bewerken is, is het een veel goedkopere optie dan andere soorten plafondplaten. Bovendien blijft de kwaliteit hoog van deze soort plafondplaten, zelf als je een minder budget hebt.

 

In diverse afmetingen verkrijgbaar

Tot slot helpt het ook dat kurken plafondplaten in diverse afmetingen beschikbaar zijn. Niet alle plafonds zijn namelijk hetzelfde. Daardoor is het noodzaak om verschillende groottes plafondplaten te hebben, met name wanneer een plafond een ongebruikelijk vorm kent. Doordat plafondplaten van kurk in twee afmetingen beschikbaar zijn en worden gebruikt in een systeemplafond, kun je ze gemakkelijk kleiner maken en zo hiermee elke maat realiseren.

Al met al heb je in deze blog alles geleerd over waarom kurken plafondplaten zo immens populair zijn. Vooral de duurzame, akoestische en isolerende eigenschappen maken kurk de ideale keuze voor op het plafond. Hopelijk wordt het nu een stuk eenvoudiger voor je om te bepalen of deze soort plafondplaten ook een goede keuze voor je eigen woning zijn. Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat je er geen spijt van zal krijgen!

Deel onze blog op social media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs