Hoe geef je een klassieke uitstraling aan je trap

Hoe geef je een klassieke uitstraling aan je trap
Leestijd: 2 minuten

Heb je een klassiek huis met mooie authentieke details zoals glas in lood ramen, paneeldeuren en wandlijsten maar is je trap nog niet in deze stijl? Dan wordt het wellicht tijd om je trap onder handen te nemen. Het is tegenwoordig redelijk eenvoudig om zelf je trap te renoveren, je kunt nu namelijk zelf materialen kopen voor het renoveren van je trap. Online shops zoals bij HomingXL hebben veel verschillende materialen in diverse stijlen waar je uit kunt kiezen.

In dit artikel kun je lezen hoe belangrijk het is om te investeren in een mooie trap en hoe je ervoor kunt zorgen dat je trap dezelfde authentieke uitstraling krijgt net als de rest van je huis. Want naast dat een trap uiteraard functioneel is, is de uitstraling van een trap heel bepalend voor de gehele sfeer in huis.

 

Klassieke uitstraling van een trap

Het belang van een mooie trap in huis

In veel woningen is het eerste wat je ziet bij binnenkomst vaak de trap. Een mooie trap kan er dus voor zorgen dat je hal een stuk mooier wordt, het is een object wat een redelijk prominente plek in huis inneemt. Het kan ook zijn dat de trap in de woonkamer staat en hierdoor kan een mooie trap nog meer van belang zijn. Heb je bijvoorbeeld een moderne klassieke woonkamer, dan is het mooi als de trap ook in dezelfde stijl is. Een trap wordt ook ontzettend veel gebruikt, je loopt dagelijks toch al gauw heel wat op en neer dus investeer ook zeker in kwaliteit waardoor je trap lang mooi blijft.

 

Kenmerken van een klassieke trap

Een klassieke trap kenmerkt zich door een aantal specifieke dingen. Het bevat vaak elementen die traditioneel zijn, zoals mooie sierlijke details. Een klassieke trap wordt vaak gemaakt van massief hout, dat zorgt voor een warme maar ook luxueuze uitstraling. Ook is de trap vaak niet recht maar heeft vaak een onderkwart of heeft meerdere plateaus.

 

Hoe creëer je een klassieke trap

Wellicht hou je van klassiek maar is je trap in huis dit niet en wil je graag je trap een renovatie geven in een klassieke look. Gelukkig is het tegenwoordig vrij eenvoudig om dit zelf te doen door gebruik te maken van bijvoorbeeld overzettreden. Deze treden zijn in heel verschillende materialen verkrijgbaar, van PVC tot hout. Voor een klassieke look kies je bijvoorbeeld voor overzettreden in een donkere houtkleur. Maak dit eventueel af door de rest van de trap in een contrasterende kleur te verven. Ook een mooie klassieke trapleuning is een goede toevoeging, dit versterkt de klassieke stijl van je trap en maakt het ook echt af.

Zoals je hebt kunnen lezen is een mooie trap zeker weten heel belangrijk voor de uitstraling van je huis. De stijl van je huis en interieur kun je eenvoudig doortrekken doormiddel van traprenovatie. Het maakt je interieur nét wat meer af.

Deel onze blog op social media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs