Slaapkamer planten

slaapkamer planten
Leestijd: 7 minuten

Zorg voor een betere nachtrust met de juiste slaapkamer planten. Planten in de slaapkamer hebben een positieve invloed op de nachtrust. Dit kan komen door een rustgevende geur, zuurstof productie in de nacht of de luchtzuiverende werking.

Het is erg belangrijk om goed te slapen zodat je uitgerust wakker wordt. Hierdoor heb je meer concentratie overdag, een heldere geest en presteer je beter. Hiernaast draagt het bij aan je gezondheid en vitaliteit.

Zo helpt de ene slaapkamer plant om beter in slaap te komen. Maar ook plantsoorten die helpen om langer door te kunnen slapen. Hierdoor wordt je heerlijk uitgerust wakker.

Wij zochten uit welke planten bijdragen aan een betere nachtrust. Lees verder en ontdek de beste rustgevende en luchtzuiverende slaapkamer planten.

De beste slaapkamer planten voor een goede nachtrust

Het is algemeen bekend dat planten de lucht om ons heen absorberen en zuurstof produceren door fotosynthese. Echter zijn niet alle soorten daadwerkelijk luchtzuiverende slaapkamer planten. Luchtzuiverend houdt namelijk in dat het schadelijke stoffen uit de lucht haalt en omzet in zuurstof. Hiernaast zijn er ook planten die in de nacht juist zuurstof uit de lucht halen. Het is dus belangrijk om de juiste plantensoorten voor de slaapkamer te kiezen.

Hieronder vatten we samen welke werking welke plant heeft en wat het doel van deze plant in je slaapkamer is. Wil je uitgebreid lezen wat de beste slaapkamer planten zijn? Lees dan verder in onze blog!

LEESTIP: Gaat u naast de plantjes de gehele slaapkamer opnieuw inrichten? Lees dan ook onze blog over het inrichten van een luxe slaapkamer.

Jasmijn rustgevende plant slaapkamer

Bestel voor 39,50 bij bol.com

Jasmijn: rustgevende plant slaapkamer

De jasmijn plant is de allerbeste slaapkamer plant en heeft mooie witte bloemen die een zoete geur verspreiden. De zoete geur van de plant zorgt voor een rustgevend en kalmerend effect. Hierdoor ontspant je lichaam en val je makkelijker in slaap.

Zet de jasmijn op je nachtkastje, zo kun je goed profiteren van de rustgevende geur. Bij een goede verzorging kan de plant maandenlang zorgen voor heerlijk ruikende bloemen. Door de diepgroene bladkleur blijft het een leuke sierplant als er geen bloemen zijn.

De jasmijn heeft een standplaats nodig die half schaduw is.

Lavendel plant

Lavendel geeft een heerlijk ontspannende geur af

Lavendel is een zeer geschikte plant voor in de slaapkamer. De geur van de lavendel helpt je ontspannen waardoor je makkelijker in slaapt valt.

Bovendien zorgt deze perfecte slaapkamer plant ervoor dat je bloeddruk verlaagt, waardoor je beter en dieper door kan slapen. Door de geur van lavendel voelen mensen zich meer ontspannen en minder nerveus.

Deze plant heeft veel licht nodig, de beste standplaats is daarom ook de vensterbank. Heb je nou geen groene vingers of vergeet je jouw plantje water te geven als deze op je slaapkamer staat? Geen stress, je kan ook lavendel drogen en ophangen in je slaapkamer.  Dit verspreidt ook een heerlijke geur en heeft hetzelfde effect.

Sanseveria luchtzuiverende plant
Bestel voor 25,95 bij bol.com

Sanseveria is een luchtzuiverende slaapkamer plant

De sanseveria, ook wel vrouwentong, heeft meerdere gunstige effecten voor in de slaapkamer. De Sanseveria zorgt voor een ideale luchtvochtigheid, zuivert de lucht in je slaapkamer en geeft ’s nachts extra zuurstof af!

De meeste planten geven ’s nachts geen extra zuurstof af of nemen juist zuurstof op in de nacht. Dit wil je niet in je slaapkamer hebben. Deze luchtzuiverende slaapkamer plant neemt gifstoffen op in de bladeren en produceert zuivere zuurstof. Hierdoor is de sanseveria zeer geschikt om op je slaapkamer te zetten.

Het is beter voor je ogen, huid en luchtwegen om deze plant in je slaapkamer te hebben. Doordat de sanseveria voor een ideale luchtvochtigheid zorgt wordt je minder snel wakker met droge ogen of mond.

Deze plant heeft weinig verzorging nodig. Dit wil zeggen dat het niks uit maakt waar de plant staat en je hoeft alleen maar water te geven als de grond droog aanvoelt.

Aloe Vera plant slaapkamer
Bestel voor 20,95 bij bol.com

Aloë Vera plant geeft zuurstof af in de slaapkamer

De Aloë Vera plant is een luchtzuiverende slaapkamer plant die ook nog eens ’s nachts zuurstof afgeeft. De plant kan formaldehyde en benzeen uit de lucht zuiveren.

Nu zul je wel denken wat zijn dit voor stoffen? Formaldehyde kan vrijkomen als er spaanplaten in huis zijn. Als dit vrijkomt kan dit irritatie aan de ogen of bovenste luchtwegen veroorzaken. Benzeen zit in onder andere benzine, verf, lijm en oplosmiddelen. Het kan irritatie geven en als je langere tijd wordt blootgesteld aan deze stof kan het schadelijke gevolgen hebben.

In huis kunnen deze stoffen voorkomen. Het is daarom belangrijk om goed te ventileren. De Aloë Vera plant draagt bij om een schonere lucht te creëren.

Lepelplant
Bestel voor 26,95 bij bol.com

Lepelplant voor een betere luchtvochtigheid

De lepelplant is een mooie plant om naar te kijken, met zijn witte bloemen die op een lepel lijken dankt hij hieraan zijn naam. De plant zorgt voor een betere luchtvochtigheid in huis.

De lepelplant zet CO2 om in zuurstof en doet dit beter dan andere planten. Bovendien breekt het onfrisse geuren af, wat ideaal is voor in de slaapkamer.

Naast bovengenoemde eigenschappen heeft deze unieke slaapkamer plant nog een belangrijke gave. De huidmondjes in de bladeren vangen schadelijke stoffen op en breken deze af. Denk hierbij aan stoffen zoals ammoniak, aceton en methanol.

Deze schadelijke stoffen kunnen vrij komen door meubels, schoonmaakmiddelen, verf of de stof van bijvoorbeeld een boxspring. De lepelplant is daarom een uitermate geschikte plant om op je slaapkamer te zetten. Naast dat het een fraai gezicht is, wordt de lucht die je ’s nachts inademt een stuk schoner.

De bladeren van deze plant zijn giftig voor huisdieren.

Monstera gatenplant
Bestel voor 22,90 bij bol.com

Monstera, ook wel gatenplant met luchtzuiverende werking

De Monstera kan erg groot worden en kenmerkt zich door grote bladeren waar gaten in zitten. Het is een ideale luchtzuiverende slaapkamer plant om een leegte in de ruimte op te vullen, met een prachtig stukje natuur.

De plant heeft een luchtzuiverende werking, dit maakt het geschikt voor in de slaapkamer. Bovendien doet de plant het goed volgens de Feng Shui planten voor in de slaapkamer, volgens de legende is de plant een geluksbrenger en aanjager van grote dromen. Dit zorgt voor een goede nachtrust.

Je kunt deze prachtige slaapkamer plant krijgen als klimop of als gewone plant. Bij de klimop is een stam in het midden bevestigd waar hij tegenop klimt.

Pannenkoeken plant
Bestel voor 19,95 bij bol.com

Pannenkoeken plant is klein maar fijn

De pannenkoeken plant dankt zijn naam aan de ronde platte bladeren die lijken op pannenkoekjes. Hiernaast is de plant eenvoudig te verzorgen en laat zich makkelijk stekken.

Het is een mooie luchtzuiverende slaapkamer plant. Doordat het een klein formaat heeft zal het niet veel lucht zuiveren. Maar alle kleine beetjes helpen en het is een erg leuke plant om in je slaapkamer te hebben.

Zet de plant op een lichte plaats uit direct zonlicht en geef deze eens per week een klein beetje water. Je zult zien dat je plant snel nieuwe blaadjes ontwikkelt. Dit vind ik persoonlijk zelf erg leuk om te zien, elke keer zitten er weer nieuwe bladeren aan als ik ernaar kijk.

Goudpalm areca palm
Bestel voor 34,95 bij bol.com

Goudpalm (Areca Palm) is luchtzuiverend

De Goudpalm heeft een sierlijke uitstraling met lange dunne bladeren. Hiernaast kan de Goudpalm erg groot worden en is het een echte eyecatcher in je slaapkamer.

De palm heeft een luchtzuiverende eigenschap die schadelijke stoffen zoals benzeen en formaldehyde in hun wortels omzetten in zuivere zuurstof.

Zet deze slaapkamer plant op een lichte standplaats maar uit direct zonlicht. Worden de bladeren geel? Dan krijgt de plant teveel zonlicht waardoor deze verkleuren.

Graslelie
Bestel voor 14,95 bij bol.com

Graslelie: een luchtzuiverende slaapkamer plant

De Graslelie is een veel voorkomende sierplant en wordt door de lange dunne gestreepte bladeren ook wel Zebragras genoemd.

Voordeel van deze plant is dat het luchtzuiverend is, zo kan deze Graslelie formaldehyde, koolmonoxide en benzeen absorberen. Doordat de lucht hierdoor zuiverder wordt in de slaapkamer verhoogt dit de slaapkwaliteit.

Het is een onderhoudsvriendelijke slaapkamer plant doordat de sterke dikke wortels veel water kunnen vasthouden.

Ananasplant slaapkamer
Bestel voor 19,95 bij bol.com

Ananasplant in de slaapkamer

De Ananasplant is een leuke decoratieve plant, maar hiernaast ook erg geschikt voor in de slaapkamer. Zo geeft deze slaapkamer plant ’s nachts zuurstof af.

Dit is echter niet het enige wat deze plant doet. De Ananasplant stoot een luchtwegverwijdende geur af waardoor je minder gaat snurken. Ook geeft de plant het enzym Bromelaine af, dit heeft een ontstekingsremmende werking.

De Ananasplant is ideaal voor in de slaapkamer als je partner of jijzelf last hebt van snurken. Zo krijgen jullie beide een goede nachtrust en worden jullie uitgerust wakker, heerlijk toch!

Wij hebben de beste slaapkamerplanten van 2022 voor je op een rijtje gezet. Haal ze in huis en geniet van een heerlijke nachtrust! Nog vragen? Laat een reactie achter. 

 

Deel onze blog op social media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *