Luxe slaapkamer inrichten: 10x inspiratie voor een luxueuze uitstraling.

Luxe slaapkamer
Leestijd: 6 minuten

Tover je huidige slaapkamer om tot een luxe slaapkamer. Hier vind je de leukste tips, ideeën en inspiratie om de luxe slaapkamer van je dromen in te richten.

Wij zorgen ervoor dat je kan genieten van een prachtig design en ultiem comfort. Zodat je na een heerlijke nacht slapen er weer volop tegenaan kan.

Met onze tips haal je hotel chique naar je eigen luxe slaapkamer. Straks hoef je de deur niet meer uit voor design en comfort.

 

luxe slaapkamer met hemelbed en hoofdbord

Luxe slaapkamer inspiratie: een groot bed

Ons belangrijkste onderdeel van luxe slaapkamer inspiratie is een groot bed. Daarom raden wij aan om een kingsize bed te nemen, net als in de luxe hotels.

Een kingsize bed begint vanaf een breedte vanaf 180 cm wat voldoende ligruimte geeft voor 2 personen. Hiernaast kan je ook voor een breedte van 200cm gaan. Dit biedt extra ruimte en slaapcomfort. Als je slaapkamer het toelaat, kies dan voor een zo breed mogelijk bed.

Luxe betreft niet alleen de uitstraling van je slaapkamer, maar ook het niveau van comfort. Een boxspring bed biedt het ultieme ligcomfort.

Ook met een allergie voor stof, heb je tegenwoordig prima anti-allergeen boxspring bedden. Zorg er dan wel voor dat je één met pootjes neemt zodat je onder het bed kan stofzuigen.

Heb je wel eens een kortere nachtrust dan je lief is? Lees dan onze blog over de beste slaapkamer planten.

 

Een luxe hoofdbord passend bij uw kingsize bed

Een luxe hoofdbord maakt uw bed helemaal af. Het geeft een chique en sfeervolle uitstraling en tegelijkertijd beschermt het de muur. Hiernaast zorgt het ervoor dat je kussens niet op de grond vallen. Wel zo praktisch en hygiënisch.

Wanneer je een tv op de slaapkamer hebt, biedt het extra steun en comfort om rechtop te zitten. Hou bij het inrichten van je luxe slaapkamer dus rekening met een passend hoofdbord.

Hierbij is het wel belangrijk dat het hoofdbord goed aansluit bij de kleur en het materiaal van je bed of boxspring. Je kan kiezen voor leer, stof, velvet of andere populaire materialen.

Hiernaast heb je zelfs de mogelijkheid om een volledig op maat gemaakt hoofdbord te plaatsen. Hiermee ben je er altijd van verzekerd dat het naar smaak is. Maar ook in een goede beddenzaak kunnen ze je helpen aan een luxe bijpassend hoofdbord.

 

Luxe beddengoed

Een ander onderdeel van onze luxe slaapkamer inspiratie is luxe beddengoed. Een chique bed is natuurlijk nooit af zonder de juiste aankleding.

Voor een luxe uitstraling kiezen wij voor satijnen beddengoed. Dit voelt heerlijk zacht aan, heeft een exclusieve uitstraling en biedt een heerlijk ligcomfort.

Is satijn niet het juiste materiaal voor jou? Kies dan voor het luxere katoenen beddengoed. Dit is bij de betere beddenzaken altijd te vinden. Wij raden aan om een contrasterende kleur te kiezen voor het beddengoed. Donkerrood of wit past bijvoorbeeld goed bij een zwart bed.

Om je luxe slaapkamer helemaal af te maken match je de kleur van het beddengoed met een aantal accessoires.

 

Een hemelbed

Een hemelbed geeft een chique uitstraling aan de slaapkamer en het bed. Hiernaast biedt het de mogelijkheid om leuke gordijnen op te hangen. Hierbij kan je het materiaal en de kleur matchen aan het design van de luxe slaapkamer.

Een hemelbed kan prima gecombineerd worden met een hoofdbord. Het is dan wel van belang om het allemaal in één keer te kopen. Het matchen van de juiste materialen en kleuren zal achteraf lastig worden.

Heeft u vaak last van het zoemen en prikken van muggen? Dan kan het frame van het hemelbed gebruikt om een klamboe aan vast te maken. Hiermee wordt het bed volledig afgesloten, zodat u ongestoord kan slapen. Een luxe slaapkamer is niet af, als je niet kan genieten van een ultiem slaapcomfort.

 

tv op luxe slaapkamer

Plaats een flatscreen tv

Geen enkele luxe slaapkamer is af zonder een flatscreen tv.

De tv dient geplaatst te worden aan het voeteneinde van het bed. Niet direct aan het bed vast maar met een degelijke afstand. Nu kan je het hoofdbord gebruiken als ruggensteun terwijl je tv kijkt.

De tv dient op ooghoogte opgehangen te worden, terwijl je in het bed zit. Zodat je recht vooruit kan kijken of lichtelijke omhoog. Wanneer je naar beneden kijkt, verzuurt de nek door een onnatuurlijke houding.

Ook bij het tv kijken gaan we voor maximaal comfort. In een kleine slaapkamer raden wij aan de tv in de muur te plaatsen. Dit bespaart een hoop ruimte en geeft tegelijkertijd een luxe uitstraling aan de slaapkamer.

 

luxe zwarte slaapkamer

De zwarte kleur voor een luxe slaapkamer

Een zwarte kleur aan de muur zorgt voor een luxe uitstraling in de slaapkamer. De zwarte kleur is goed te combineren met verschillende houtsoorten zoals mangohout, acaciahout en notenhout. Houtsoorten die een goed passen in de industriële woonstijl.

Daarnaast is het goed te combineren met metaal en andere kleuren. Voorbeelden hiervan zijn donkergroen, donkerrood en verschillende grijs en bruintinten.

Wil je geen zwarte kleur in jouw luxe slaapkamer? Het is in ieder geval belangrijk dat je kiest voor een donkere kleur. Dit creëert een warme en rustgevende sfeer. De slaapkamer is namelijk de kamer waar je tot rust moet komen.

De wetenschap heeft aangetoond dat een mens minder snel tot rust komt in een slaapkamer met felle kleuren. In ieder geval wanneer de felle kleuren de overhand krijgen.

 

Een zithoek met luxe meubels

Een luxe slaapkamer wordt niet alleen gebruikt om in te slapen. Het heeft ook een heerlijke comfortabele en praktische zithoek. Hier plaats je een relaxfauteuil of juist een prachtige design fauteuils.

Het meubilair moet een waar pronkstuk zijn van de kamer. Ook hier dien je niet te besparen op comfort.

De zithoek plaats je bij het raam zodat je voldoende licht van buiten hebt. Dit is namelijk de plek waar je even rustig kan gaan lezen. Uiteraard kan je het ook gebruiken als plek om je even af te zonderen van de rest van het huis.

Voor meerdere zitplekken kan je ook een bank plaatsen of meerdere fauteuils. Hiervoor kan je een tafel van eikenhout plaatsen, zodat je een glas drinken kwijt kan. Als hier geen ruimte voor is kan je ook een salontafel nemen ter hoogte van de armleuning.

 

Airconditioning en vloerverwarming

In een luxe slaapkamer is het altijd precies de juiste temperatuur. Geen benauwend of beklemmend gevoel door de hitte of kou. Maar precies de juiste temperatuur, zodat je ongestoord kan ontspannen.

De temperatuur in de slaapkamer is bepalend voor het level van comfort. Voor een constante aangename temperatuur kun je een airconditioning gebruiken. Idealiter neem je dan wel één met “automatische climate control”. De airco meet dan zelf wanneer er verwarmd of gekoeld dient te worden.

Hiernaast maak je gebruik van vloerverwarming in plaats van radiatoren. Vloerverwarming is namelijk een veel schonere vorm van warmte. Het zorgt voor minder stofvorming in de slaapkamer. Daarnaast hoef je nooit meer met koude voeten over de vloer te lopen.

 

luxe slaapkamer inrichten met groot schilderij

Unieke wandbekleding

In ons lijstje van luxe slaapkamer inspiratie kan unieke muurbekleding niet ontbreken. Een van de laatste trends is een mooie houten wandbekleding. Vaak wordt dit gelegd in visgraat motief voor een unieke scheiding van de wand. De houten visgraat wandbekleding wordt meestal achter het bed geplaatst. Dit om de donkere kleur van de muren te breken met een uniek visgraat patroon. Hiernaast komt het ook goed tot zijn recht in de zithoek.

Het is nu ook helemaal in om de muur te bekleden met een schilderij. Hoe groter het schilder, hoe beter. Uiteraard wordt het schilderij beschermt door een nog veel mooiere lijst die goed contrasteert met de donkere muur.

 

inloopkast

Inloopkast

Veel mensen willen het, maar weinig mensen hebben het. Een inloopkast is een droom van menig man of vrouw. Daarom kan de inloopkast ook niet ontbreken in onze lijst van luxe slaapkamer inspiratie.

Een heerlijke grote aparte ruimte in de slaapkamer voor al je kleren en schoenen. Waar je in alle rust even goed kan bekijken wat je de volgende dag aan gaat trekken. Daarom mag een grote lange spiegel niet ontbreken. Zo kan je op je gemak verschillende kleding met elkaar combineren. Zonder enige moeite kan je gelijk zien of het goed staat.

Als je standaard nog geen aansluitende ruimte hebt kun je er ook zelf één creëren. In een grote slaapkamer kun je scheidingswanden plaatsen om een inloopkast te maken. Vervolgens kun je de tv ook in de scheidingswand plaatsen of eraan bevestigen.

Deel onze blog op social media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs