Maak van “een” slaapkamer “jouw” slaapkamer!

slaapkamer je eigen maken
Leestijd: 2 minuten

Je slaapkamer is net zo belangrijk als je woonkamer of keuken. Je brengt er immers behoorlijk wat uren per dag door. Wel zo fijn dus als je blij bent met de inrichting en sfeer ervan. Maar hoe zorg je ervoor dat je slaapkamer echt van jou wordt?

Enkele onderdelen die van grote invloed zijn op hoe je slaapkamer eruit ziet, zijn:

  • De kleur van de muren
  • Het bed
  • Raambekleding
  • Decoratie

Kleuren op de muren

Een likje verf doet wonderen, zo ook voor je slaapkamer. Het verven van (één van) de muren geeft je kamer direct een heel andere uitstraling.

Denk van te voren goed na over wat je wilt bereiken. Wil je een knusse slaapkamer? Kies dan voor donkere, warme kleuren, zoals (donker)blauw en taupe. Wil je juist dat je slaapkamer frisheid uitstraalt, kies dan voor okergeel of (licht)beige.

Een kleur is heel persoonlijk. Kies daarom voor een kleur waar jij een fijn gevoel van krijgt. Wil je een kleur eerst testen? Koop dan een kleurtester. Op die manier kun je echt ervaren of een kleur in jouw slaapkamer tot zijn recht komt.

Het bed

Het bed is het belangrijkste onderdeel van een slaapkamer. Een goed matras met een bijbehorende lattenbodem of een goede boxspring zijn de maker of kraker van je nachtrust. Om erachter te komen wat jouw lichaam nodig heeft, kun je een gratis slaaptest doen bij één van de 18 Morgana winkels in Nederland. Die slaaptest is niet zomaar een marketing-truc om je in de winkel te krijgen, de meting is 100% wetenschappelijk onderbouwd en uniek in de wereld van slaapcomfort. Zo kom je er binnen 8 minuten achter welke slaapoplossing het beste bij jouw lichaam past.

Natuurlijk moet je fijn kunnen slapen in een bed, maar het oog wil ook wat. Doe daarom inspiratie op in een woonwinkel in de buurt en let op het materiaal, de kleur en de stijl van het bed.

Raambekleding

Raambekleding is niet alleen van essentieel belang als het gaat om het verduisteren van je slaapkamer. Raambekleding zorgt namelijk ook voor sfeer. Rolluiken geven bijvoorbeeld een heel ander sfeerbeeld dan gordijnen.

Decoratie

Nachtkastjes, fotolijstjes, plantjes en misschien een spiegel, de mogelijkheden zijn eindeloos. Probeer decoratie uit te zoeken die bij elkaar past en gebruik persoonlijke decoratie om je slaapkamer net wat meer eigen te maken. Hou jij juist van minimalistisch? Kies dan juist voor zo min mogelijk decoratie.

Doe ideeën op internet op

Weet je nog niet precies wat je wilt bereiken of vind je het moeilijk om jouw slaapkamer op een leuke manier in te richten? Doe dan eerst ideeën op. Maak een account aan op Pinterest en verzamel foto’s van slaapkamers die jij mooi vindt. Op die manier wordt het veel makkelijker om van “een” slaapkamer “jouw” slaapkamer te maken!

Deel onze blog op social media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *