Deze woonkamertrends mag je in 2023 niet missen

woonkamertrends 2023 groene woonkamer met ronde vormen
Leestijd: 3 minuten

Hoewel 2023 al even bezig is, is het nooit te laat om naar de woonkamertrends voor 2023 te kijken. Dit jaar is er weer een groot aantal fantastische woontrends te vinden die je direct kunt toepassen in je woning zonder de boel te hoeven verbouwen.

Denk bijvoorbeeld aan organische salontafels, de woontrend van 2023 en andere meubelstukken met zachte, ronde vormen, maar ook aan natuurlijke kleuren en materialen. In dit artikel vertellen we je er graag meer over zodat jij dé woonkamertrends van dit jaar nog kunt toepassen in huis.

 

Ronde vormen zoals organische salontafels

Een trend die we in 2022 al zagen, is still alive and kicking in 2023: de trend van de ronde vormen zoals organische salontafels en rond aflopende aanrechten. Het grote voordeel van ronde vormen is dat je woonkamer er direct een zachtere look van krijgt zonder dat je daar al te veel voor moet veranderen. Daarbij nemen meubels in ronde vormen vaak minder ruimte in waardoor de woonkamer optisch gezien groter lijkt.

Een organische salontafel of een ronde eettafel in je woonkamer kun je bijvoorbeeld heel mooi ergens in het midden neerzetten, terwijl je er gewoon nog langs kunt lopen. Wat goed is om te weten, is dat de ronde vormen ook op andere vlakken te zien zijn. Denk bijvoorbeeld aan ronde wanddecoratie in de vorm van spiegels, ronde platen of rieten manden. Het kan allemaal in 2023.

 

Groen is de modekleur van 2023

Heb je zin om de kleuren in je interieur te veranderen, maar weet je niet goed wat wel of niet kan? Als eerst is het belangrijk om altijd goed naar je eigen stijl en smaak te kijken. Woontrends zijn meer een rode draad die je kunt gebruiken om je eigen woonomgeving nog fijner te maken. De één is wat gevoeliger voor woontrends dan de ander, dus wie weet heb je wat aan dé woonkleur van 2023: groen. Hierbij kun je denken aan verschillende tinten groen waarvan de één nog opvallender is dan de ander.

Er zijn heel wat diverse kleuren groen toe te passen in je woning. In 2023 staan natuurlijke tinten centraal, zoals olijfgroen, mosgroen en donkergroen. Deze natuurlijke kleuren passen goed bij zachte en ronde vormen en natuurlijke materialen. Ga je toch liever voor wat meer kleur? Ook dan zit je met groen helemaal goed. Wat dacht je van een te gekke felgroene tint zoals appeltjesgroen op de muren van je woonkamer? Dergelijke opvallende kleuren kunnen dit jaar ook zeker.

 

Duurzaamheid verwerken in je woonkamer

Als er iets is dat helemaal bij deze tijd past, dan is het wel duurzaamheid. Ook bij het inrichten van je woonkamer kun je goed kijken naar deze trend. Wat dacht je van de echte vintage look in je living? Ga bijvoorbeeld voor een mooie oude Chesterfield bank in combinatie met tweedehands kastjes en een organische salontafel. Door oud met nieuw te combineren krijg je een hele unieke inrichting die waarschijnlijk niemand anders heeft. En dat terwijl het helemaal eigen is!

Daarbij is het niet alleen leuk om het internet af te struinen voor vintage parels, maar ook om daadwerkelijk naar kringlopen en andere tweedehands winkels in de buurt te gaan. Doe dit zonder plan en laat je verrassen door wat je tegenkomt. Misschien zie je wel een mooi kastje dat je zelf onder handen kunt nemen of kun je aan de slag gaan met een tweedehands schilderij. Zo krijgt jouw woonkamer een fijne duurzame touch.

 

Natuurlijke materialen in huis zoals kurk en bamboe

Ben je tot slot nog op zoek naar bijzondere materialen om je woonkamer mee op te fleuren? Net als de jaren hiervoor zijn natuurlijke materialen helemaal hip. Waar we eerder vooral verschillende soorten houten meubels en accessoires in onze woonkamer plaatsten, gaan we nu een stapje verder. Dat betekent dat er heel wat te gekke natuurlijke materialen en stoffen zijn die je kunt gebruiken in je interieur. Misschien is een vloer van kurk of een wand van houten latjes wel iets voor jou!

Kurk is een natuurlijk en duurzaam materiaal omdat er geen bomen voor hoeven worden gekapt. De stof wordt gemaakt van de schors van de kurkboom, terwijl de boom gewoon verder kan groeien. Dat past dus ook weer heel goed bij de duurzame woontrend. Dat geldt ook voor een ander mooi natuurlijk materiaal: bamboe. Bamboe groeit ontzettend snel en heeft weinig water nodig. Het is toepasbaar voor verschillende meubels zoals kasten, organische salontafels en stoelen. Meer woonkamerinspiratie vind je hier.

Deel onze blog op social media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *