Dé musthaves van 2023 voor in jouw huis

musthaves voor 2023 in huis
Leestijd: 2 minuten

Elk jaar zijn er weer nieuwe trends als het gaat om interieur en design. In dit artikel lees je wat voor mooie meubels, items en andere ideeën niet mogen ontbreken in jouw huis dit jaar. Lees je mee?

 

#1. Duurzame materialen

Wat dit jaar belangrijker is dan ooit: duurzaamheid in huis. Wanneer je op zoek gaat naar meubels en accessoires voor in huis is het belangrijk om te kijken naar duurzame materialen. Denk hierbij aan kurk, hergebruikt hout, bamboe en gerecyclede kunststoffen. Dit draagt allemaal bij aan een milieuvriendelijker interieur, is fijner voor het milieu én scheelt voor je portemonnee.

 

#2. Natuurlijke sfeer

De natuurlijke look blijft populair. Zorg bijvoorbeeld voor neutrale tinten in huis, zoals beige, grijs, wit en taupe. Hierdoor creëer je een neutrale en natuurlijke sfeer in huis. Vergeet ook de planten niet! Dit is niet alleen een mooie, natuurlijke toevoeging in huis, maar het zorgt ook voor meer zuurstof in de woonkamer. Win-win situatie dus. Bij deze natuurlijke sfeer hoort ook natuurlijk lichtval van buiten. Op die manier ervaar je nog meer de natuurlijke rust. Zorg dus dat je raamdecoratie altijd open is overdag en voor extra licht kun je kiezen voor lichtstraat op een zadeldak. Hierdoor creëer je meer licht in de eetkamer of woonkamer en hoef je geen lampen meer aan te doen overdag.

 

#3. Slimme technologie

Slimme technologie wordt steeds populairder, maar ook in het interieur zien we het steeds vaker. Denk hierbij aan slimme thermostaten, slimme verlichting, slimme beveiligingssystemen en nog veel meer. Het maakt jouw woongenot comfortabeler en zorgt ervoor dat je efficiënter en veiliger kunt leven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een slimme koelkast die jou vertelt dat er een product op is… zó handig!

eyecatcher lamp als musthave 2023 in huis

#4. Eyecatcher

De trend dit jaar is ook om op te vallen met je interieur. Ben jij niet zo uitbundig als het gaat om kleur, prints en andere dingen in huis? Kies er dan voor om één eyecatcher te nemen in huis. Dit kan bijvoorbeeld een grote, mooie lamp boven de eettafel zijn, een bijzonder vloerkleed of kunstwerk dat eruit springt. Stap uit je comfortzone en creëer een unieke plek.

 

#5. Functionele meubels

In 2023 worden meubels met opbergruimte steeds populairder. We snakken naar meer plek waar we onze items kunnen opbergen, maar de plek hebben we vaak niet. Kies daarom meubels uit waar je ook nog eens dingen in kunt opbergen, zoals een hoge kast of een bank waar je een dekentje en kussens in kunt stoppen. Ook kun je kiezen voor uitschuifbare tafels of slaapbanken, ideaal.

 

Er zijn veel musthaves die dus niet mogen ontbreken in jouw huis! Ben jij nieuwsgierig geworden naar een lichtstraat? Er zijn verschillende maten van lichtstraten, dus neem online eens een kijkje en zoek uit wat bij jouw woning past.

Deel onze blog op social media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs