Deze 10 bartools mogen niet aan je huisbar ontbreken

door | 27, jun, 2023 | Wooninspiratie | 0 Reacties

Bartools voor je huisbar
Leestijd: 3 minuten

Wil jij die gezellige sfeer van het café ook in je eigen huis? Een thuisbar is de perfecte manier om het gevoel van een gezellig café in huis te halen. Het is niet zo moeilijk te realiseren om zelf een huisbar te creëren en het staat garant voor lange, gezellige avonden. Je kunt uitgaan van de bar of het kookeiland in de keuken, of je timmert er zelf een in de tuin!  Natuurlijk heb je daarbij een aantal attributen nodig, zoals een tap of een kraan en spoelbak. Maar daarnaast zijn er nog een aantal handige bartools die jouw huisbar compleet maken. Of je nu gaat voor een volledige bar of gewoon een kookeiland in de keuken wilt gebruiken, er zijn altijd bepaalde tools die onmisbaar zijn bij het creëren van jouw eigen bar. Kijk hier als je ze, heel makkelijk, online wil bestellen. In dit artikel bespreken we daarom de 7 beste bartools die jouw huisbar compleet maken.

1. Champagnekoeler

Een champagnekoeler is niet alleen handig voor het koelen van champagne, maar ook voor andere drankjes zoals wijn, bier en blikjes of flesjes frisdrank. Een goede champagnekoeler zorgt ervoor dat je drankjes de hele avond op juiste temperatuur blijven. Bovendien is het een echte blikvanger op je bar die erg mooi en stijlvol is.

2. Led bottle display

Een led bottle display is echt super leuk en handig. Hierop zet je de flessen drank en die worden dan van onder verlicht; dat heeft een prachtig effect. Je hebt de flessen overzichtelijk bij elkaar en kunt dus snel vinden en pakken wat je nodig hebt.

3. Cocktailset

Het maken van cocktails is natuurlijk één van de hoofdactiviteiten tijdens avonden aan de thuisbar! Je hebt hiervoor dan ook absoluut een cocktailset nodig met o.a. een shaker, barlepel, zeef en jigger. Hiermee kun je de meest heerlijke cocktails maken voor je vrienden en familie.

4. Nondrip schenker

Een nondrip schenker voorkomt dat er drank op de vloer of je kleding terecht komt tijdens het inschenken van drankjes. Het is een kleine tool die veel gemak kan bieden aan de thuisbarman of -vrouw en staat erg professioneel.

5. IJsblokjesemmer

IJs is natuurlijk onmisbaar bij het maken van cocktails en andere drankjes. Een ijsblokjesemmer helpt je om altijd voldoende ijsblokjes bij de hand te hebben tijdens avonden aan de bar.

6. Maatschenker

Het inschenken van precies de juiste hoeveelheid alcohol kan lastig zijn, zeker als er al wat drank gevloeid is! Met een maatschenker kun je altijd exact dezelfde hoeveelheid afmeten waardoor elke cocktail perfect in balans zal zijn.

7. Glazenrek

Een glazenrek houdt niet alleen alle glazen netjes bij elkaar, het zorgt ook nog eens voor een professionele uitstraling van jouw thuisbar. Bovendien is het hygiënischer, bespaart het ruimte in keukenkastjes of op planken en gaan je glazen minder snel kapot.

8. Een goed espresso apparaat

Dit is iets waar je absoluut in moet investeren. Met een goed apparaat en de juiste koffiemaling maak je de lekkerste koffie, cappuccino, latte en andere varianten. Goede koffie maken is een kunst, maar het is niet moeilijk om te leren. Vooral niet als je de juiste apparatuur en tools voor handen hebt.

9. Barista tools

Een huisbar is niet alleen voor koude dranken. Het is natuurlijk ook fijn als je thee en koffie kunt serveren. Voor de perfecte koffie zijn er de barista tools. Tools die veel gebruikt worden zijn tampers, om de koffie gelijkmatig aan te drukken in de portafilter van je espressomachine. Verder is een shaker, voor het creëren van een stevige, langhoudende melkschuimlaag en een thermometer voor het checken van de juiste temperatuur van je cappuccino of latte macchiato.

10. Barcaddy

Een barcaddy, of ingrediëntenbak, is handig om je garneringen en ingrediënten overzichtelijk en hygiënisch/koel te bewaren zodat ze klaar staan voor het moment je ze wilt gebruiken. Er bestaan ingrediëntenbakken in verschillende afmetingen en uitvoeringen, zodat je altijd een barcaddy kunt vinden die past bij jouw behoeften.

Met deze 10 bartools heb je een perfecte basis voor je huisbar! Je kunt deze tools gemakkelijk online vinden of bij speciaalzaken voor horeca-uitrusting aanschaffen. Uiteraard kun je zelf nog meer attributen toevoegen om jouw thuisbar helemaal naar eigen smaak in te richten. Denk bijvoorbeeld aan een handige banktafel, met of zonder wielen, zodat iedereen comfortabel kan zitten en zijn/haar drankje bij de hand heeft. Met een goed gevulde thuisbar en deze bartools bij de hand, ben je klaar voor gezellige avonden met vrienden en familie. Proost!

Deel onze blog op social media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs