Van wonen naar werken: inspiratie voor je thuiskantoor

inspiratie voor thuiskantoor
Leestijd: 3 minuten

Ben jij van plan veel te gaan thuiswerken? Dan heb je ook fijn thuiskantoor nodig. Het is immers niet raadzaam om te gaan werken in een ruimte in huis waar je ook moet kunnen ontspannen. We geven een aantal tips ter inspiratie voor een prettig thuiskantoor.

 

Lichte kleuren

Natuurlijk denk je bij het inrichten van je thuiskantoor ook aan kleuren. We adviseren om te kiezen voor lichte kleuren, want die geven je thuiskantoor een prettige uitstraling en gaan minder snel vervelen dan heftige kleuren. De algemene consensus is dat wit activerend werkt, waardoor je productiviteit hoger wordt, maar het biedt natuurlijk geen warme, uitnodigende uitstraling. Daarom is gebroken wit een kleur die je zeker kunt overwegen.

 

Bureau en bureaustoel

Bij het uitkiezen van een bureaustoel en een bureau is stijl en uitstraling natuurlijk iets waar je gevoelig voor bent, maar dat is zeker niet het enige waar je oog voor moet hebben. Aangezien je vele uren achter je bureau moet doorbrengen, is het van groot belang dat je zithouding zo ergonomisch mogelijk is. Dat wil zeggen dat je een bureaustoel nodig hebt waarbij je met de voeten plat op de grond kunt zitten terwijl je knieën op een hoek van ongeveer 90 graden staan. Uiteraard moet je ook voldoende ondersteuning in de rug hebben. Vervolgens moet je bureaublad op een hoogte komen zodat je er je armen ontspannen op kan laten leunen zonder gebogen te zitten. Je bureau moet diep genoeg zijn om op armlengte van je beeldscherm te kunnen zitten.

 

Bureaumaterialen en opslagruimte

Je thuiskantoor moet natuurlijk ook voorzien van de benodigde bureaumaterialen om je werk optimaal te kunnen doen. Denk aan belangrijke zaken als schrijfmappen, notitieblokken, ordners, pennen en andere randzaken. Deze moet je niet laten rondslingeren op je bureau, want dat verkleint het gevoel van ruimte en zorgt ervoor dat je ook rommelig in je hoofd wordt. Zorg daarom voor opslagruimte nodig, bijvoorbeeld in de vorm van een ladekastje voor onder je bureau en eventueel ook een archiefkast.

thuiskantoor inspiratie

 

Extra zitgelegenheid

Heb je een lekker ruim thuiskantoor en houd je na het plaatsen van je bureau, bureaustoel en eventuele kasten nog aardig wat ruimte over? Benut deze dan om een extra zitgelegenheid te creëren door bijvoorbeeld een comfortabele fauteuil te plaatsen. Dat biedt jou de gelegenheid even weg van je bureaustoel te komen voor de afwisseling als je bijvoorbeeld iets moet lezen of moet nadenken. Zo bied je je lichaam ook wat afwisseling, wat tijdens een lange werkdag geen overbodige luxe is.

 

Kantoorplanten

Het is een goed idee om je thuiskantoor te verrijken met een aantal kantoorplanten. Dat helpt om de ruimte een prettigere en huiselijkere uitstraling te geven waarin het voor jou ook fijner vertoeven is. Naast het positieve effect op de uitstraling en sfeer van je thuiskantoor, helpen planten ook om het klimaat in de ruimte te verbeteren. Dat doen ze door voor verse zuurstof te zorgen en schadelijke stoffen uit de lucht filteren, wat geen kwaad kan in een ruimte waar je computer, monitor en eventueel ook printer de hele dag aan staan. Dat biedt ook een positief effect op jouw gesteldheid, en de verse zuurstof zorgt ervoor dat je je betere kunt concentreren. Een aantal van de beste kantoorplanten zijn bijvoorbeeld de areca palm, de ficus robusta, de rhapis excelsa, en de Dracaena Janet Craig.

Verder kun je natuurlijk nog leuke decoraties toevoegen die de omgeving wat huiselijker en prettiger maken. Voorkom wel dat de ruimte te vol wordt, want dat leidt af van wat je daar eigenlijk komt doen: werken.

Deel onze blog op social media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs