Onze mening over kunststof kozijnen

kunststof kozijnen
Leestijd: 2 minuten

Met de verschillende houtsoorten waar je op onze website over kunt lezen worden de mooiste meubels gemaakt. Maar is hout ook een slimme keuze als het om kozijnen gaat? Waarom kiezen steeds meer mensen voor kunststof kozijnen? We vertellen je er meer over.

kozijnen van kunststof

“Er worden steeds meer kunststof kozijnen geplaatst in Friesland, wat vinden jullie daarvan?” Met de meest uitgebreide uitleg over allerlei houtsoorten lijken wij misschien bevooroordeeld, maar dat is niet zo. Natuurlijk zijn houten kozijnen mooi, authentiek en sfeervol, maar om de vele voordelen van kunststof kozijnen kunnen ook wij niet heen. We zetten ze graag voor je op een rijtje.

 

Tegen alle weersomstandigheden bestand

Kunststof kozijnen zijn tegen alle weersomstandigheden bestand. Je hoeft dus niet bang te zijn dat ze gaan rotten of lekken, terwijl dat bij houten kozijnen wel iets is waar je waakzaam voor moet zijn. Houten kozijnen hebben hierdoor meer onderhoud nodig.

 

Onderhoudsarm

Van houten kozijnen is bekend dat ze eens in de zoveel tijd opnieuw geschilderd moeten worden. Kunststof hoef je nooit te schilderen. Dat scheelt tijd, moeite en geld. Af en toe schoonmaken met een sopje is voldoende om ze in topconditie te houden.

 

Hoge isolatiewaarde

Bij houten kozijnen bestaat het risico dat je last hebt van tocht omdat er kieren ontstaan. Kunststof kozijnen isoleren zeer goed. Niet alleen bij warmte en kou, maar ook bij geluiden van buitenaf. Door de hoge isolatiewaarde van kunststof kozijnen, zeker in combinatie met HR++ glas, hoef je minder hard te stoken voor een aangenaam binnenklimaat. En daar hebben het milieu en je portemonnee ook baat bij!

 

Duurzame keuze

Kunststof heeft nog niet zozeer het imago duurzaam te zijn, en dat terwijl het juist een lange levenscyclus heeft. Kunststof kozijnen kunnen vele malen opnieuw gerecycled worden. Dit in combinatie met de hoge isolatiewaarde (minder CO2-uitstoot) en het onderhoudsarme karakter (geen schadelijke verfstoffen) maakt dat kunststof kozijnen een duurzame keuze zijn.

 

In allerlei kleuren en formaten beschikbaar

Bij kunststof kozijnen heb je een ruime keuze in kleur, formaat, vorm en stijl. Ga je voor een strakke, luxueuze uitstraling of kies je voor een landelijke look? Wist je dat je zelfs kunt kiezen voor kunststof kozijnen met een houtnerf die nauwelijks van echt te onderscheiden is?

kunstof kozijnen bij deur

Wanneer het om een investering als deze gaat, is het altijd verstandig om je goed te laten informeren. Een specialist als Jansma uit Burdaard kan je meer vertellen over de mogelijkheden, kosten en subsidies en vrijblijvend een offerte uitbrengen.

Deel onze blog op social media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs