De voordelen van een prefab zwembad

voordelen prefab zwembad
Leestijd: 3 minuten

Heb je besloten dat je een zwembad in de tuin wilt, dan is een prefab zwembad een goede keuze. Prefab zwembaden zie je tegenwoordig veel meer, doordat de ontwikkeling van kunststof materialen een flinke vlucht heeft genomen de laatste jaren. Om deze reden, maar ook omdat de vraag enorm is toegenomen, zijn er meerdere zwembadbouwers in Nederland die prefab zwembaden aanbieden waaruit je kunt kiezen.

In dit artikel nemen leggen we uit wat de voordelen zijn van zo’n prefab zwembad en waar je rekening mee moet houden wanneer je hiervoor kiest.

 

Wat is een prefab zwembad?

Prefab zwembaden zijn vaak polypropyleen zwembaden of HDPE zwembaden, gemaakt in een zogenaamd monoblock wat betekent dat het uit één stuk is gemaakt. Prefab zwembaden hebben dus geen naden, waardoor de kans op lekken klein is.

Prefab betekent in dit geval ook dat de zwembaden gemaakt zijn in vooraf bepaalde maten. Een gangbare maat is bijvoorbeeld 4 bij 10 meter, maar ze worden ook in andere maten geproduceerd. Zo kun je de maat kiezen die het beste past bij jouw wensen en tuin.

De voorgefabriceerde kuipen worden in zijn geheel in of op de grond geplaatst. We spreken van een inbouwzwembad wanneer het in een gat in de grond wordt geplaatst en van een opbouwzwembad wanneer het op de grond wordt geplaatst.

 

De voordelen

Prefab zwembaden kennen een aantal voordelen ten opzichte van bouwkundige zwembaden, waarvan, voor veel mensen, de belangrijkste is dat ze voordeliger zijn. Het ontwerp van het zwembad is namelijk één keer gemaakt, waarop het vervolgens gekopieerd wordt voor een volgend zwembad. Dit in tegenstelling tot een bouwkundig zwembad waar je moet betalen voor het ontwerpproces.

Maar er zijn meer voordelen. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Voordeliger dan bouwkundige zwembaden.
  • Kan snel worden geleverd uit voorraad.
  • Polypropyleen monoblocks zijn UV bestendig.
  • Kunnen snel worden geplaatst met behulp van een hijskraan.

 

Waar moet je rekening mee houden?

Prefab zwembaden bieden dus duidelijk voordelen ten opzichte van bouwkundige zwembaden. Maar zijn er ook zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je voor een prefab model kiest? Het antwoord is: ja, die zijn er wel, maar niet veel.

Het woord prefab zegt het al: ze zijn voorgefabriceerd en zoals aangegeven in vaste maten. Wil je dus een zwembad op maat, bijvoorbeeld omdat je een tuin hebt met een bijzondere vorm, dan is een prefab zwembad niet geschikt.

Hele grote zwembaden vind je ook niet in prefab vorm. Hoewel ze in verschillende formaten te krijgen zijn, zijn de grootste modellen rond 20 meter lang. Wil je een groter zwembad, dan ontkom je niet aan een bouwkundig ontwerp.

Het laatste punt waar je rekening mee moet houden is het feit dat je rondom je tuin voldoende ruimte moet hebben voor de hijskraan om het zwembad op de goede plek te krijgen. Het is namelijk te zwaar om het handmatig te doen.

 

Waar mag je naar uitkijken?

Natuurlijk is het goed om te weten wat de voordelen van een prefab zwembad ten opzichte van een bouwkundig zwembad zijn. En uiteraard wil je weten waar je rekening mee moet houden als je er één aanschaft. Maar het is niet voor niets dat je dit artikel al zover hebt doorgelezen: je wilt er graag alles over weten omdat je verlangt naar een zwembad in de tuin.

We vertellen je daarom graag waar je naar uit mag kijken tot het moment dat je het prefab zwembad laat plaatsen:

  • Elke dag een vakantiegevoel in je eigen tuin.
  • Geen wachtrijen voor de ingang van het strand, want je zwemt gewoon lekker thuis in je eigen zwembad.
  • Lekker baantjes trekken voordat je werkdag begint, of lekker ontspannen na een lange werkdag of werkweek.
  • De gebruikte materialen van de zwembaden zijn makkelijk te onderhouden, dus: zoveel mogelijk lusten en zo weinig mogelijk lasten.
  • Mocht je ooit verhuizen: het levert een waardevermeerdering van je huis op.

 

Zelf ook zo’n zwembad in de tuin of binnen?

Wil jij nu ook een prefab zwembad in de tuin of misschien binnen? Zorg dan dat je er één neemt van een gerenommeerde, professionele zwembadbouwer. Een zwembad in de tuin is namelijk een flinke onderneming, waardoor je niet het risico wilt lopen dat het misgaat.

Door een ervaren zwembadbouwer in de arm te nemen weet je zeker dat de aanleg van je zwembad in de tuin goed verloopt. En mocht er toch iets aan mankeren, dan kun je altijd terugvallen op de garantievoorwaarden.

Deel onze blog op social media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *