Raamdecoratie trends van 2024

Raamdecoratie
Leestijd: 2 minuten

Als we het hebben over interieur styling, is raamdecoratie een belangrijk onderdeel. Met de juiste producten breng je sfeer en warmte in de ruimte. Ben jij van plan om in 2024 nieuwe raamdecoratie aan te schaffen? Met deze trend tips van Zon en Scherm ben je helemaal klaar voor een nieuw interieur!

Japandi

Misschien heb je er al eens over gehoord: Japandi. Een mix van Japans en Scandinavisch design, waarbij rust en eenvoud centraal staan. De minimalistische stijl van de Scandinavische interieurs en de elegantie van Japanse woningen komen hierin perfect samen.

Hoe je dit kunt toepassen in jouw interieur? Kies voor neutrale lichte kleuren als wit, beige en warme bruintinten. Ga daarnaast ook voor duurzame en natuurlijke materialen. Zo passen bamboe jaloeziëen in een zachte beige tint perfect bij deze trend. Daarnaast kun je met jaloeziëen goed spelen met de lichtinval, wat een mooi effect geeft in de kamer.

Happy Vibes

Voor de mensen die niet zo warm worden van neutrale tinten, is er ook een trend die lijnrecht tegenover Japandi staat: een vrolijk, kleurrijk interieur. Van een felgekleurde muur tot roze kussens op de bank, deze trend kun je net zover doortrekken als je wilt.

Voor raamdecoratie kan het lastig zijn om mee te gaan met deze trend. Als je iemand bent die snel van smaak veranderd, dan zijn paarse plissé gordijnen misschien een minder goed idee. Wil je toch inspelen op deze trend en er ook langere tijd van kunnen genieten, ga dan voor subtiele tinten of kleuren die goed te combineren zijn. Denk bijvoorbeeld aan oudroze, zachtgroen of donkerblauw.

Donker Hout

Waar we de laatste jaren veel lichte houtsoorten zagen, komt in 2024 donker hout terug. Denk hierbij aan warme donkere tinten die een chique sfeer geven aan je woning. We zien veel mahonie, walnoten en kersenhout terug in kasten of bijzettafels.

Hoe combineer je dit met raamdecoratie? Kies voor een jaloezie in een warme houtkleur, zoals de Zon en Scherm Houten Jaloezie in de kleur Tea of Hibiscus. Trek dit overigens niet te ver door, om een té donker interieur te voorkomen. Heb je donkere jaloeziëen en een mooi donker dressoir? Ga dan voor een lichte basis, zoals een beige bank of crèmekleurige poef.

 

Voor welke stijl je ook gaat, raamdecoratie is een geweldige manier om in te spelen op de actuele trends. Daarnaast kan het juist ook een manier zijn om een solide basis te vormen voor je interieur, dat overal bij past. Welke keuze je maakt is helemaal aan jou!

Om je buitenruimte verder te verfraaien en beveiligen, kun je ook overwegen om tuinhekken van Hekkenwereld te installeren. Dit biedt niet alleen extra veiligheid, maar voegt ook een stijlvol element toe aan je tuin.

Deel onze blog op social media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *