Houten vloer renoveren: duurzamer en voordeliger dan vervangen

Leestijd: 2 minuten

Zoals iedere vloer kan ook een houten vloer na verloop van tijd slijtage gaan vertonen. In plaats van je vloer volledig te vervangen, kun je overwegen om het te laten renoveren. Dit is niet alleen duurzamer, maar vaak ook voordeliger voor je portemonnee. In het onderstaande artikel lees je waarom het renoveren van een houten vloer zo’n slimme keuze is.

 

Geen nieuwe houtkap nodig

Het renoveren van een bestaande houten vloer heeft als voordeel dat er geen nieuwe bomen voor gekapt hoeven te worden. Door je huidige vloer op te knappen, draag je bij aan het behoud van bossen en verminder je de vraag naar nieuw hout. Dit is een mooie bijdrage aan de bescherming van onze natuurlijke materiaalbronnen. Bovendien behoud je de unieke charme van je oude vloer, die door de jaren heen waarschijnlijk alleen maar meer karakter heeft gekregen.

 

Vloerenspecialist met aandacht voor duurzaamheid

Je houten vloer een tweede leven geven is al een duurzame keuze, maar je kunt het proces nog verder verduurzamen door te kiezen voor een vloerenspecialist die zich inzet voor de natuur. Bij vanhoudtvloeren.nl werken ze bijvoorbeeld samen met Trees for All. Voor iedere uitgevoerde opdracht planten zij nieuwe bomen in Nederland en in het buitenland. Op deze manier draag je een steentje bij aan herbebossing en help je de CO2-uitstoot te compenseren, terwijl je geniet van een prachtig gerenoveerde vloer.

 

Hout behandelen voor optimale levensduur

Een groot voordeel van echt hout is dat je het meerdere keren opnieuw kunt behandelen. Bij vloerrenovatie wordt het oppervlak geschuurd, gerepareerd en behandeld (met bijvoorbeeld olie, lak of wax) voor een frisse uitstraling. Bovendien dient deze afwerking als een nieuwe beschermlaag die de levensduur van de vloer verlengt. Een goed behandelde vloer gaat nog vele jaren mee, wat betekent dat het minder snel toe is aan vervanging. Dit maakt het een super duurzame keuze voor je interieur.

 

Aantrekkelijk voor de portemonnee

Een nieuwe houten vloer kan behoorlijk prijzig zijn, wat het misschien wel extra aantrekkelijk maakt om je huidige houten vloer te renoveren. In veel gevallen is renovatie namelijk goedkoper en kost het minder tijd dan volledige vervanging. Door te kiezen voor zo’n opknapbeurt bespaar je op de kosten van nieuw materiaal en daar bovenop de arbeidsuren die nodig zijn voor het leggen van een nieuwe vloer. Je geniet van een fris resultaat zonder al te diep in de buidel te tasten.

Al met al is het renoveren van een houten vloer een slimme keuze die zowel duurzaam als kosteneffectief is. Zou jij overwegen om je huidige houten vloer op te knappen in plaats van te vervangen?

Deel onze blog op social media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs